Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 400 g fläskkött strimlat, av bog, skinka, karré eller kotlett
- 1 st kvist rosmarin
- 6 st soltorkade tomater i olja
- 1 pkt körsbärstomater
- 16 st gröna oliver med kärna
- 3 dl hönsbuljong
- 1 msk majsena redningsmjöl
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Skala och skiva lökarna. Kläm vitlöksklyftorna platta under knivbladet. Fräs lök och vitlök blanka och något mjuka i hälften av oljan. Lägg över på en tallrik.
2
Bryn köttet hastigt i olja i het panna. Det får inte bränna i pannan. Lägg löken i pannan, repa ner rosmarin, lägg i strimlade soltorkade tomater, körsbärstomater och oliver. Blanda.
3
Häll hälften av buljongen i pannan. Sjud med locket på glänt 5–8 minuter tills köttet är precis genomkokt. Rör om ibland. Tillsätt mer buljong vid behov. Red skyn, smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller potatis.