Du behöver
- 4 mindre Kronfågel kycklingfiléer
- Ca 600 g smör till stekning
- Salt och peppar
- 100 g lagrad hårdost
- 8 skivor parmaskinka
- 1 kg blandad sötpotatis/potatis
- 1 strimlad röd pepparfrukt
- Ev. finhackade vitlöksklyftor
- 3 msk hackad timjan olja
- Ev. valfri smaksatt creme fraiche
Gör så här
1
Skala sötpotatis och potatis, skär sötpotatisen i ganska stora bitar, potatisen i något mindre bitar. Lägg dem tillsammans med vitlök och pepparfrukt i bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att oljan täcker alla ytor. Strö över salt (använd gärna flingsalt), nymald svartpeppar och timjan. Stek i 200° C i ca 35 minuter, Skär ett snitt i filéerna och lägg i en anpassad ostbit i varje. Vik ihop och krydda väl runt om med salt och peppar. Vira parmaskinka runt om. Bryn dem i panna och efterstek tillsammans med grönsakerna i ca 200° C i ca 20 minuter*. Eller grilla dem på utegrillen! Servera med sallad och en creme fraiche sås till!
2
3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
4
5
Smaklig måltid!