Du behöver
- 1 st kyckling färsk Kronfågel ca 1,2 -1,3 kg
- salt och peppar
- 1 st citron
- 1 st saffran (0,5 g)
- 2 tsk mexikansk grillkrydda
- 2 msk citronsaft
- 2 msk olja
- 4 st potatis (gärna nypotatis)
- 4 prt citronsås
Tillbehör:
grön sparris
morötter
Gör så här
1
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar både inuti och utanpå. Lägg kycklingen med bröstet uppåt på en bakpappersklädd långpanna. Stöt saffranet till pulver i en mortel och blanda i grillkrydda. Tillsätt pressad citronsaft och häll på olja. Rör om och låt stå i ca 5 minuter. Pensla kycklingen rikligt så all yta är täckt med kryddmarinaden. Sätt in i 175°- 200°C i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Pensla ytterligare en gång efter ca halva tiden. Släng sedan resterande marinad.
2
3
Obs: Kolla vid lårbenet med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig. Servera kokt potatis, citronsås och lätt förvällda grönsaker till. Garnera med citronklyftor.
4
5
Smaklig måltid!