Påskkyckling

Du behöver 1 st kyckling färsk Kronfågel ca 1,2 -1,3 kg salt och peppar 1 st citron 1 st saffran (0,5 g) 2 tsk mexikansk...

Tillagningstid: 85 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling färsk Kronfågel ca 1,2 -1,3 kg
  • salt och peppar
  • 1 st citron
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 2 tsk mexikansk grillkrydda
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olja
  • 4 st potatis (gärna nypotatis)
  • 4 prt citronsås

Tillbehör:

grön sparris
morötter

Gör så här

1
Putsa kycklingen och krydda med salt och peppar både inuti och utanpå. Lägg kycklingen med bröstet uppåt på en bakpappersklädd långpanna. Stöt saffranet till pulver i en mortel och blanda i grillkrydda. Tillsätt pressad citronsaft och häll på olja. Rör om och låt stå i ca 5 minuter. Pensla kycklingen rikligt så all yta är täckt med kryddmarinaden. Sätt in i 175°- 200°C i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Pensla ytterligare en gång efter ca halva tiden. Släng sedan resterande marinad.

2

3
Obs: Kolla vid lårbenet med en sticka, köttsaften ska vara ofärgad när den är färdig. Servera kokt potatis, citronsås och lätt förvällda grönsaker till. Garnera med citronklyftor.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top