Rabarbercurd till nybakat

Du behöver 500 g rabarber i mindre bitar 1.5 dl vatten 2 st stora ägg 2.5 dl strösocker 50 g smör gärna osaltat Gör så...

Tillagningstid: 60 minuter
500 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber i mindre bitar
  • 1.5 dl vatten
  • 2 st stora ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 50 g smör gärna osaltat

Gör så här

Koka rabarbern till mos i vattnet cirka 5 minuter. Pressa moset genom sikt ner i en rostfri bunke. Vispa äggen, blanda med moset. Tillsätt sockret och smöret i små bitar. Sätt bunken i en kastrull med kokande vatten. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar (cirka 30 minuter). Låt kallna. Förvaras i kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top