Radiokaka

Du behöver 225 g kokosfett 200 g mörk blockchoklad 2 st ägg 3 dl florsocker mariekex eller liknande, fyrkantiga eller runda Gör så här 1...

Tillagningstid: 40 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 225 g kokosfett
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 st ägg
  • 3 dl florsocker
  • mariekex eller liknande, fyrkantiga eller runda

Gör så här

1
Smält kokosfettet och blockchokladen på svag värme i en kastrull. Låt det svalna. Vispa ägg och florsocker pösigt. Rör sakta och försiktigt ner det ljumma chokladfettet i smeten.

2
Klä en avlång form, cirka 1,5 liter, med bakplåts- eller smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva därefter kex och smet.

3
Låt formen stå i kylskåp, gärna över natten. Skär kakan i tunna skivor. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top