Rostad paprika med prosciutto och mozzarella

Du behöver 3 paprikor, röd, gul och orange 2 bollar buffelmozzarella 8 skivor prosciutto en näve oliver, helst blandade sorter olivolja balsamvinäger eller citronklyftor salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 paprikor, röd, gul och orange
  • 2 bollar buffelmozzarella
  • 8 skivor prosciutto
  • en näve oliver, helst blandade sorter
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • eller citronklyftor
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader grillvärme. Halvera, kärna ur och ställ paprikorna på bakplåtspappersklädd plåt med den kupade sidan uppåt. När paprikorna fått stora svarta blåsor på skalet, ta ut och låt svalna under kökshandduk. Dra därefter skalet av paprikorna och skär filéerna i breda remsor.

2
Arrangera med skivad mozzarella, prosciutto, oliver på tallrikar, ringla över fin olivolja och balsamvinäger. Salta, peppra och servera!


Kommentar:
Försök få tag på äkta buffelmozzarella – mycket godare än den på komjölk!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top