Rotkrisp med örtdressing

Du behöver 1 dl riven lagrad ost 2 dl olivolja 1/2 dl vitvinsvinäger 1/2 dl blandade hackade örter, t ex persilja, gräslök, basilika salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl blandade hackade örter,
  • t ex persilja, gräslök, basilika
  • salt och peppar
  • Rotkrisp:
  • 4–6 morötter, gärna olika färg
  • 4 stjälkar rotselleri

Gör så här

Rör ihop ost, olivolja, vinäger och örter, smaka av med salt och peppar. Skala och ansa morötter och selleri. Skär dem i 10 centimeter långa rätt smala stavar. Fördela dressingen i kopparna, stick i så många stavar som går i. Ställ fram resten på ett fat intill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top