Sallad på abborre med senapsvinägrett

Du behöver dressing 2 tsk flytande honung 2 tsk dijonsenap ljus 2 tsk rödvinsvinäger 1 dl olivolja 1 msk vatten salt, svartpeppar sallad 1 st...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • dressing
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vatten
  • salt, svartpeppar
  • sallad
  • 1 st påse blandad sallad (150 g)
  • 100 g haricots verts lättkokta
  • 18 st cocktailtomater delade, i olika färger
  • 400 g abborrfilé (i bitar om man vill)
  • 2 tsk matolja till halstring
  • 2 msk solrosfrön rostade

Gör så här

1
Rör ihop honung, senap och vinäger. Tillsätt olivolja och vatten, salta och peppra.

2
Lägg grönsakerna i en bunke, och vänd ihop dem med en matsked av vinägretten.

3
Halstra abborrfiléerna i mycket het panna med lite olja ?–1 minut på varje sida. Salta och peppra.

4
Lägg upp salladen, toppa med abborre, solrosfrön och dill.

5
Servera med resten av dressingen vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top