Salsakyckling

Du behöver 4 st kycklingfiléer mindre Kronfågel, väl kryddade smör till stekning 1 st purjolök strimlad 200 g champinjoner klyftade 1 st paprika röd, i...

Tillagningstid: 35 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer mindre Kronfågel, väl kryddade
  • smör till stekning
  • 1 st purjolök strimlad
  • 200 g champinjoner klyftade
  • 1 st paprika röd, i mindre bitar
  • salt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1.5 dl salsasås
  • 2 msk tomatpuré timjan
  • 4 prt pasta eller ris

Gör så här

1
Fräs grönsaker och svamp i ett par minuter, tillsätt tomatpuren. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en smord form. Bryn kycklingfiléerna väl runt om och lägg dem över grönsakerna i formen. Blanda creme fraiche och salsa, och häll över kycklingen. Stek kycklingen i 200° C i 20-25 minuter*. Kycklingen är färdig när köttsaften klar utan rosa inslag. Strö ev. över hackad timjan. Serveras med ris

2
el. pasta samt en sallad.

3

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top