Du behöver
- 4 st kycklingfiléer mindre Kronfågel, väl kryddade
- smör till stekning
- 1 st purjolök strimlad
- 200 g champinjoner klyftade
- 1 st paprika röd, i mindre bitar
- salt
- 2 dl crème fraîche
- 1.5 dl salsasås
- 2 msk tomatpuré timjan
- 4 prt pasta eller ris
Gör så här
1
Fräs grönsaker och svamp i ett par minuter, tillsätt tomatpuren. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en smord form. Bryn kycklingfiléerna väl runt om och lägg dem över grönsakerna i formen. Blanda creme fraiche och salsa, och häll över kycklingen. Stek kycklingen i 200° C i 20-25 minuter*. Kycklingen är färdig när köttsaften klar utan rosa inslag. Strö ev. över hackad timjan. Serveras med ris
2
el. pasta samt en sallad.
3
4
Smaklig måltid!