Spaghetti alle Vongole Spagetti med musslor

Du behöver 1 kg hjärtmusslor (alt blåmusslor) 300 g spagetti 4 st vitlök skivade 2 st schalottenlökar finhackade 1 st chilifrukt hackad 4 msk olivolja...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg hjärtmusslor (alt blåmusslor)
  • 300 g spagetti
  • 4 st vitlök skivade
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 1 st chilifrukt hackad
  • 4 msk olivolja extra virgin
  • 1 dl vitt vin
  • 4 st tomater urkärnade i tärningar
  • 2 msk persilja finhackad
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Lägg musslorna i vatten i några timmar. Kontrollera att de är slutna.

2
Koka pastan enligt paketets anvisning. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och lägg i vitlök, schalottenlök, chilifrukt och olivoljan, fräs i några sekunder och lägg i hjärtmusslorna.

3
Häll på vin och tomatkött, lägg lock på och när musslorna öppnat sig avslutar du med att tillsätta persilja, salt, peppar och spagetti.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top