Sparris med nötcreme

Du behöver 1 skiva, lite torrt, halvgrovt bröd 1 dl vatten 1/2 msk valfri vinäger 2 dl sötmandlar 2 schalottenlökar smör till stekning 2 torkade...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 skiva, lite torrt, halvgrovt bröd
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk valfri vinäger
  • 2 dl sötmandlar
  • 2 schalottenlökar
  • smör till stekning
  • 2 torkade aprikoser
  • salt och peppar
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris

Gör så här

Smula sönder brödet i en skål, häll över 1 deciliter vatten och vinäger. Hacka mandlarna grovt. Sikta bort det mesta av fnaset genom en trådsil. Rosta mandelhacket i torr stekpanna tills det börjar få fin färg. Häll genast upp på en tallrik. Skiva löken, fräs den mjuk i smör. Mixa det uppblötta brödet med nöthack, lök och aprikoser. Späd eventuellt med mer vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar. Skeda upp nötröran i kopparna till hälften. Koka sparrisen mjuk, dela den på mitten om den är grov och fördela knopparna i kopparna. Ändbitarna kan ställas fram på ett fat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top