Du behöver
- 8 vita sparrisar
- 24 gröna sparrisar
- 2 liter vatten
- 4 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 8 bitar bomullssnöre
- 8 strimlor citronskal
Gör så här
1
1. Skala den vita sparrisen och skär av den nedre träiga delen. Koka tummetjock sparris cirka 10 minuter i sjudande saltat och sockrat vatten, de ska vara mjuka men fasta. Ta upp med hålslev och kyl i skål med kallvatten.
2
2. Korta de gröna sparrisarna, som inte skalas. Koka upp vattnet igen, sänk till knapp medelvärme och lägg i den gröna sparrisen. Sjud cirka 3 minuter, kolla konsistensen, ta upp och kyl.
3
3. Låt all sparris rinna av och knyt samman den buntvis, 1 vit och 4 gröna, med bomullssnöre.
4
Om du vill pynta med citronskal: vänta tills du lägger upp sparrisen för servering, annars hinner sparrisen bli alltför besk av skalet. Täck fatet med plastfolie, förvara i kyl till servering.
Serveras med romhollandaise. Fritextsök på romhollandaise.