Tacokyckling

Du behöver 350 g färsk Kronfågel kycklingfärs 1 gul lök 2 tsk Smör & Rapsolja ½ dl tomatpuré 1 tärning hönsbuljong 3 dl majskorn 2...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 350 g färsk Kronfågel kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 2 tsk Smör & Rapsolja
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl majskorn
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • Eventuellt kinesisk soja

Gör så här

1
Ansa, skala och hacka den gula löken. Fräs lök och kycklingfärs i Smör & Rapsolja i en gryta eller stekpanna med hög kant. Tillsätt tomatpuré och hönsbuljong. Sänk temperaturen och låt koka klart ca 15 minuter. Vänta med att smaka av tills färsen kokt klart. Se till att all färs är genomtillagad och att det inte är rå färs på redskapen! Tillsätt majs och koka upp. Krydda och färgsätt eventuellt med kinesisk soja. Servera tacofärsen med tacoskal och strimlade grönsaker, matyoghurt och tacosås!

2

3
Näringsvärde per portion: Energi: 1700 kJ/400 kcal Protein: 27 g Fett: 17 g Kolhydrater: 36 g

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top