Tom Kha Gai med kyckling

Du behöver 4 vitlöksklyftor, finhackade 1 hönsbuljongtärning + 2 dl vatten 2 kycklingfiléer, skurna i kuber 2 burkar kokosmjölk 2 citrongräs, bankat till flis 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 hönsbuljongtärning + 2 dl vatten
  • 2 kycklingfiléer, skurna i kuber
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 citrongräs, bankat till flis
  • 2 tummar ingefära, rivna och pressade
  • 1 chili, finhackad
  • 1 lime, skal och saft
  • 10 champinjoner, skivade
  • 1 pkt sockerärter
  • 10 körsbärstomater
  • 1 kruka koriander, plockad

Gör så här

1
1 Fräs vitlöken i aningen olivolja, tillsätt buljongtärning och vatten, sjud kycklingen i spadet i 2 minuter.

2
2 Tillsätt övriga ingredienser utom sockerärter, tomater och koriander, och låt puttra ihop ytterligare några minuter. Smaka av med salt och en nypa socker.

3
3 Tillsätt sockerärter och tomater, låt bli varmt, toppa med koriander och servera med eller utan vitt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top