Du behöver
- Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin
- 2 msk vatten
- Fyllning:
- 1 stor palsternacka (100 g)
- 1 stor morot (100 g)
- 1 stor rödbeta (100 g)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 liten bit muskotnöt
- 1/2 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- 2 dl riven ost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till pajdegen, till-sätt vatten och knåda ihop. Låt degen vila en stund. Tryck ut den i en pajform cirka 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 7-8 minuter.
2
Skala och grovriv rotfrukterna samt skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i olja tills de mjuknar lite. Bred ut rotsaksblandningen i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, krydda med riven muskotnöt, salt och peppar.
3
Häll blandningen i pajskalet. Strö över osten och grädda pajen cirka 20 minuter. Servera gärna med en grön sallad.