Purpurpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 1 stor palsternacka (100 g) 1 stor morot (100 g)...


4 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 stor palsternacka (100 g)
  • 1 stor morot (100 g)
  • 1 stor rödbeta (100 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 liten bit muskotnöt
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till pajdegen, till-sätt vatten och knåda ihop. Låt degen vila en stund. Tryck ut den i en pajform cirka 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 7-8 minuter.

2
Skala och grovriv rotfrukterna samt skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i olja tills de mjuknar lite. Bred ut rotsaksblandningen i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, krydda med riven muskotnöt, salt och peppar.

3
Häll blandningen i pajskalet. Strö över osten och grädda pajen cirka 20 minuter. Servera gärna med en grön sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top