Claudias nässel- eller spenatpaj med lagrad grevé

Du behöver 150 g smör 4 dl vetemjöl 1 ägg 2 msk vatten Fyllning: ca 2 liter färska nässlor eller spenatblad (150–200 g förvälld produkt)...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • ca 2 liter färska nässlor eller spenatblad (150–200 g förvälld produkt)
  • 4 små ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 100 g lagrad grevéost, riven
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 krm curry
  • 1 krm paprika
  • 1 krm riven muskotnöt
  • salt

Gör så här

1
Finfördela smöret i mjölet. Vispa ägg och vatten och arbeta in det till en deg med mjöl och smör. Ställ kallt cirka 1 timme.

2

3
Ansa nässlor eller spenatblad. Förväll dem i så lite vatten som möjligt. Låt svalna. Klä en pajform (cirka 24 centimeter idiameter) med degen.

4

5
Ställ formen kallt. Vispa ägg, mjöl, grädde och ost till fyllning. Pressa vätskan ur nässlor eller spenat. Rör ner det i smeten tillsammans med gräslök och kryddor. Smaka av med salt.

6

7
Häll fyllningen i pajskalet och grädda allt i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter eller tills fyllningen känns fast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top