Du behöver
- 150 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 msk vatten
- Fyllning:
- ca 2 liter färska nässlor eller spenatblad (150–200 g förvälld produkt)
- 4 små ägg
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl grädde (valfri fetthalt)
- 100 g lagrad grevéost, riven
- 1 msk hackad gräslök
- 1 krm curry
- 1 krm paprika
- 1 krm riven muskotnöt
- salt
Gör så här
1
Finfördela smöret i mjölet. Vispa ägg och vatten och arbeta in det till en deg med mjöl och smör. Ställ kallt cirka 1 timme.
2
3
Ansa nässlor eller spenatblad. Förväll dem i så lite vatten som möjligt. Låt svalna. Klä en pajform (cirka 24 centimeter idiameter) med degen.
4
5
Ställ formen kallt. Vispa ägg, mjöl, grädde och ost till fyllning. Pressa vätskan ur nässlor eller spenat. Rör ner det i smeten tillsammans med gräslök och kryddor. Smaka av med salt.
6
7
Häll fyllningen i pajskalet och grädda allt i 200 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter eller tills fyllningen känns fast.