Du behöver

  • 800 g havskatt renskuren filé alt hälleflundra, marulk eller lax
  • 0.75 dl ajvar relish (paprikasås)
  • 0.25 dl matolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Dela filén i stora portionsbitar. Vik bitarna dubbla om de är tunna (som filén brukar bli mot stjärtänden). Lägg bitarna på plåt med bakplåtspapper eller på oljad plåt.

2
Rör ihop ajvar med olja och salt. Pensla eller bred såsen över fiskbitarna. Ställ plåten kallt tills fisken ska grillas. Kan förberedas flera timmar i förväg.

3
Sätt på ugnsgrillen och termostaten på högsta temperatur. Ställ in plåten högt upp under elementet. Gå inte ifrån! Flytta ner plåten en fals ifall såsen börjar bli bränd. Grillningen tar ungefär 5 minuter.

4
Servera fisken på en bädd av ris eller pressad potatis som kryddas med tunna skivor förvälld stjälkselleri.