Tarte de courgettes

Du behöver Pajdeg: 125 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning: 500 g squash, 1 stor eller 2 mindre 1 1/2...


6 portioner

Du behöver

  • Pajdeg:
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 500 g squash, 1 stor eller 2 mindre
  • 1 1/2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 krm muskotnöt
  • 1 bit getost à 150 g
  • några svarta oliver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Blanda smör och mjöl till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

3
Kavla ut degen, klä en form, cirka 27 cm i diameter, och ställ den kallt en kvart. Förgrädda sedan pajskalet cirka 10 minuter.

4
Skiva den oskalade squashen. Stek skivorna i oljan tills de är gyllenbruna. Krydda dem med lite salt och peppar och låt dem rinna av. Finhacka vitlöken och blanda grädde, ägg, äggula och muskot. Skär getosten i centimetertjocka skivor. Täck botten av pajdegen med squashskivor och getost. Häll över gräddsmeten. Lägg på några oliver. Grädda cirka 25 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top