Du behöver
- Pajdeg:
- 125 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
- Fyllning:
- 500 g squash, 1 stor eller 2 mindre
- 1 1/2 msk olivolja
- salt
- vitpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 ägg
- 1 äggula
- 2 krm muskotnöt
- 1 bit getost à 150 g
- några svarta oliver
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Blanda smör och mjöl till en smulig massa, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3
Kavla ut degen, klä en form, cirka 27 cm i diameter, och ställ den kallt en kvart. Förgrädda sedan pajskalet cirka 10 minuter.
4
Skiva den oskalade squashen. Stek skivorna i oljan tills de är gyllenbruna. Krydda dem med lite salt och peppar och låt dem rinna av. Finhacka vitlöken och blanda grädde, ägg, äggula och muskot. Skär getosten i centimetertjocka skivor. Täck botten av pajdegen med squashskivor och getost. Häll över gräddsmeten. Lägg på några oliver. Grädda cirka 25 minuter.