Mimis rödbetssallad

Du behöver 3-4 medelstora färska rödbetor 3 dl naturell yoghurt eller fil 2 klyftor vitlök 3/4 tsk salt 2 krm malen vitpeppar 1 stor knippa...


4 portioner

Du behöver

  • 3-4 medelstora färska rödbetor
  • 3 dl naturell yoghurt eller fil
  • 2 klyftor vitlök
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 stor knippa persilja
  • 4 rejäla frysta hamburgare
  • 8 skivor bacon
  • 1/2 msk smör
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
1. Skala betorna (använd plasthandskar). Riv dem sedan medelgrovt, antingen för hand eller i maskin.

2
2. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök, salt, peppar och finhackad persilja. Vänd ner dressingen i rödbetorna.

3
3. Låt hamburgarna omslutas av baconskivor och stek dem sedan i lite fett enligt burgarpaketets anvisning. Svartpeppra gärna lite över burgarna i stekpannan.

4
Servera med ugnsstekt potatis, gärna med skalet kvar, de kallas ofta “lantpotatis”, eller “country style” i frysdisken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top