Du behöver
- 3-4 medelstora färska rödbetor
- 3 dl naturell yoghurt eller fil
- 2 klyftor vitlök
- 3/4 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 1 stor knippa persilja
- 4 rejäla frysta hamburgare
- 8 skivor bacon
- 1/2 msk smör
- svartpeppar från kvarn
Gör så här
1
1. Skala betorna (använd plasthandskar). Riv dem sedan medelgrovt, antingen för hand eller i maskin.
2
2. Smaksätt yoghurten med pressad vitlök, salt, peppar och finhackad persilja. Vänd ner dressingen i rödbetorna.
3
3. Låt hamburgarna omslutas av baconskivor och stek dem sedan i lite fett enligt burgarpaketets anvisning. Svartpeppra gärna lite över burgarna i stekpannan.
4
Servera med ugnsstekt potatis, gärna med skalet kvar, de kallas ofta “lantpotatis”, eller “country style” i frysdisken.