Du behöver
- 250 g broccoli färsk eller fryst
- 275 g pasta orecchiette eller gnocchi
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st pepparfrukt röd, eller 1/2-1 röd paprika
- 2.5 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 1 dl parmesanost grovt riven, eller färskost , som till exempel ricotta
Gör så här
1
Koka upp mycket vatten med salt i till pastakoket. Skär broccolibuketterna från stjälkarna, som först ska koka i pastavattnet några minuter. Lägg sedan i och koka buketterna helt kort. Ta varsamt upp broccolidelarna med hålslev och för över allt det gröna i kallt vatten. Dags att koka pastan i broccolikokvattnet.
2
Finhacka broccolistjälkar och skalade vitlöksklyftor. Skär pepparfrukt eller paprika i tunna fina strimlor. Fräs finhackade stjälkar och vitlöksklyftor med tunnstrimlad pepparfrukt eller röd paprika i olivolja i en stor stekpanna. Strö över lite salt och peppar. Häll på några skedar av kokspadet. Blanda genast den avrunna pastan med grönsakerna i pannan. Servera det hela direkt, medan det är hett. Strö över parmesanost.