Linssallad i pitabröd

Du behöver 1 dl röda linser 3 dl vatten, 1/2 tsk salt 1 avokado i tärningar 1/2 dl skivade svarta oliver 2 msk grovhackad rödlök...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl röda linser
  • 3 dl vatten, 1/2 tsk salt
  • 1 avokado i tärningar
  • 1/2 dl skivade svarta
  • oliver
  • 2 msk grovhackad rödlök
  • 70 g fetaost i tärningar
  • salladsblad
  • 2 pitabröd
  • Dressing:
  • 1 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk fransk senap
  • 1/2 msk vinäger
  • 1/2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Koka linserna 10 minuter i lättsaltat vatten. Spola dem svala med kallvatten i en sil. Skaka av.

2
Blanda linserna med avokado, oliver, lök och ost. Skeda salladen i salladsbladfodrade ljumma pitabröd.

3
Skaka samman ingredienserna till dressingen och droppa över salladsfyllningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top