Pastasallad med grillhalvor

Du behöver 4 portioner pasta 1 burk (200 g) kidneybönor 1 handfull (100 g) kalamataoliver 200 g körsbärstomater pressad saft av 1/2 citron 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner pasta
  • 1 burk (200 g) kidneybönor
  • 1 handfull (100 g) kalamataoliver
  • 200 g körsbärstomater
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 1 msk (oliv)olja
  • flingsalt, svartpepppar från kvarn
  • 4 stora kokta kalla potatisar (med skal)
  • 2–4 squashar
  • 150 g cremeost med örtsmak

Gör så här

1
Koka pastan enligt paketet. Häll av vattnet och skölj hastigt i kallvatten. Låt rinna av ordentligt. Skölj bönorna i sil, låt rinna av. Kärna ur oliverna. Halvera tomaterna.

2
Blanda allt i salladsskål, droppa på citronsaft och olja, salta och peppra och vänd om.

3
Halvera potatis och squash. Stek i lite olja, eller grilla dem, tills de är genomvarma och har fått bra färg. Servera med örtosten till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top