Du behöver
- 4 portioner pasta
- 1 burk (200 g) kidneybönor
- 1 handfull (100 g) kalamataoliver
- 200 g körsbärstomater
- pressad saft av 1/2 citron
- 1 msk (oliv)olja
- flingsalt, svartpepppar från kvarn
- 4 stora kokta kalla potatisar (med skal)
- 2–4 squashar
- 150 g cremeost med örtsmak
Gör så här
1
Koka pastan enligt paketet. Häll av vattnet och skölj hastigt i kallvatten. Låt rinna av ordentligt. Skölj bönorna i sil, låt rinna av. Kärna ur oliverna. Halvera tomaterna.
2
Blanda allt i salladsskål, droppa på citronsaft och olja, salta och peppra och vänd om.
3
Halvera potatis och squash. Stek i lite olja, eller grilla dem, tills de är genomvarma och har fått bra färg. Servera med örtosten till salladen.