Du behöver
- 4 fläskkotletter med ben
- salt, svartpeppar
- smör till stekning
- 2 rödlökar
- 2 dl fruktsalsa (tacohyllan)
- 1 kg potatis
- 1 stånd blekselleri
Gör så här
1
Snitta fettranden så kotletterna inte skålar sig vid stekningen. Salta och peppra kotletterna runt om och bryn dem runt om i fräst smör på näst högsta värme. Halvera, skala och skiva löken, spar några strimlor till dekor och låt resten fräsa med någon minut i stekpannan.
2
Slå på 1 deciliter vatten, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt lök och kött bräsera 10 minuter innan det serveras med salsan.
3
Skala potatisen och koka den i vid kastrull, i saltat vatten. Koka med selleristängerna 5–7 minuter ovanpå potatisen. Ta upp, håll dem varma.
4
Pressa potatisen, servera genast.