Stekt fläskkotlett med lök och salsa

Du behöver 4 fläskkotletter med ben salt, svartpeppar smör till stekning 2 rödlökar 2 dl fruktsalsa (tacohyllan) 1 kg potatis 1 stånd blekselleri Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 fläskkotletter med ben
  • salt, svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 rödlökar
  • 2 dl fruktsalsa (tacohyllan)
  • 1 kg potatis
  • 1 stånd blekselleri

Gör så här

1
Snitta fettranden så kotletterna inte skålar sig vid stekningen. Salta och peppra kotletterna runt om och bryn dem runt om i fräst smör på näst högsta värme. Halvera, skala och skiva löken, spar några strimlor till dekor och låt resten fräsa med någon minut i stekpannan.

2
Slå på 1 deciliter vatten, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt lök och kött bräsera 10 minuter innan det serveras med salsan.

3
Skala potatisen och koka den i vid kastrull, i saltat vatten. Koka med selleristängerna 5–7 minuter ovanpå potatisen. Ta upp, håll dem varma.

4
Pressa potatisen, servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top