Champinjonspett med sesamdressing

Du behöver 12–16 champinjoner olivolja till pensling salt 3 dl ärtskott 3 dl böngroddar 1 sats sojadressing (se recept på fläskytterfilé) 1 citron i klyftor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12–16 champinjoner
  • olivolja till pensling
  • salt
  • 3 dl ärtskott
  • 3 dl böngroddar
  • 1 sats sojadressing (se recept på fläskytterfilé)
  • 1 citron i klyftor
  • bitar av ciabattabröd
  • olivolja

Gör så här

1
Trä upp champinjonerna på dubbla spett. Pensla med olivolja och låt ligga i 10 minuter.

2
Blanda ärtskott och böngroddar, lägg upp på ett fat.

3
Grilla spetten 2–3 minuter per sida, salta. Lägg upp på fatet, skeda över sojadressing. Servera med citron och ciabattabitar doppade i olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top