Kycklinglever

Du behöver ca 350 g tinad/färsk kycklinglever 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 1 ägg 1 msk vatten ca 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • ca 350 g tinad/färsk kycklinglever
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • ca 1 dl fint osötat ströbröd
  • smör till stekning

Gör så här

1
1. Dela leverparen i enkla lober genom att klippa bort de vita trådarna mellan dem. Låt dem rinna av på kökspapper.

2
2. Lägg mjöl, salt och peppar i en minst 3-liters plastpåse. Knyt igen och blanda innehållet genom att skaka och vända påsen.

3
3. Vispa upp ägget med vattnet i en djup tallrik. Häll ströbrödet i en annan plastpåse.

4
4. Lägg 4-5 leverbitar i mjölpåsen, knyt till ordentligt och skaka om tills leverytorna är mjöltäckta. Tag upp bitarna, vänd dem i äggsmeten och skaka dem en i sänder i ströbrödspåsen. Upprepa med all levern.

5
5. Stek levern runt om, några bitar i taget, i lättbrynt smör på medelvärme. Låt rinna av på flerdubbelt kökspapper någon minut. Lägg levern i ugnsform efter hand. När alla är brynta får de eftersteka 5 minuter i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top