Du behöver
- ca 350 g tinad/färsk kycklinglever
- 3/4 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- ca 1 dl fint osötat ströbröd
- smör till stekning
Gör så här
1
1. Dela leverparen i enkla lober genom att klippa bort de vita trådarna mellan dem. Låt dem rinna av på kökspapper.
2
2. Lägg mjöl, salt och peppar i en minst 3-liters plastpåse. Knyt igen och blanda innehållet genom att skaka och vända påsen.
3
3. Vispa upp ägget med vattnet i en djup tallrik. Häll ströbrödet i en annan plastpåse.
4
4. Lägg 4-5 leverbitar i mjölpåsen, knyt till ordentligt och skaka om tills leverytorna är mjöltäckta. Tag upp bitarna, vänd dem i äggsmeten och skaka dem en i sänder i ströbrödspåsen. Upprepa med all levern.
5
5. Stek levern runt om, några bitar i taget, i lättbrynt smör på medelvärme. Låt rinna av på flerdubbelt kökspapper någon minut. Lägg levern i ugnsform efter hand. När alla är brynta får de eftersteka 5 minuter i ugnen.