Du behöver
- 2 skivor formfranska
- 1 löskokt ägg (4 min)
- 1/2 msk ljus dijonsenap
- 2 ansjovisfiléer, hackade
- 3/4 dl grovt riven Västerbottensost
- 1 1/2 msk pressad citron
- 1 dl smakneutral matolja
- 1 msk hackad gräslök
- salt och peppar
- 4 kycklingbröst
- 3 msk bbq-sås
- 8–12 gröna sparrisar, lättkokta
- olivolja
- bladen från 2 krukor romansallad, brutna
Gör så här
1
Skär brödet i bitar och rosta i ugnen eller på grillen.
2
Gröp ur ägget i en bunke och vispa ihop det med senap, ansjovis, ost och citron. Tillsätt oljan försiktigt under omrörning. Rör i gräslök, salt och peppar.
3
Pensla kycklingbrösten med bbq-sås och grilla dem 4–5 minuter per sida. Grilla sparrisen cirka 1 minut, pensla med olivolja och salta. Lägg upp salladen i skålar. Arrangera brödkrutonger, kyckling och sparris. Ringla över dressing.