Rimmat fläsk med sommarkål

Du behöver 1/2 huvud sommarkål 1 msk smör 2 msk vatten 2 krm salt 1 dl creme fraiche 1 msk grovkornig senap 2 msk hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 huvud sommarkål
  • 1 msk smör
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 msk grovkornig senap
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 500 g rimmat sidfläsk i skivor
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citron

Gör så här

1
Skär kålen i klyftor. Lägg den i en kastrull tillsammans med smör , vatten och salt. Koka under lock i 2–3 minuter. Lyft upp kålen och vispa i creme fraiche och koka ihop under en minut. Tillsätt senap och persilja.

2
Grilla fläsket 1 1/2 minut på varje sida och lägg på ett fat. Strö över citronskal och droppa på citronsaft. Värm kålen i såsen och servera till gärna med nykokt färskpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top