Pico de gallo, Salsa med persikor och habanerochili

Du behöver 2 st persikor (kan ersättas med mango, apelsiner eller nektariner) 0.5 st silverlök 1.5 msk korianderblad 0.5 st habanerochilifrukt 0.5 st lime saften...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st persikor (kan ersättas med mango, apelsiner eller nektariner)
  • 0.5 st silverlök
  • 1.5 msk korianderblad
  • 0.5 st habanerochilifrukt
  • 0.5 st lime saften av
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
Skala, kärna ur och hacka persikorna (eller annan frukt). Finhacka även löken och koriandern. Dela habaneron, ta bort kärnhuset och fröna. Finhacka den. Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i minst ? timme så att smakerna blandas. Passar utmärkt till grillad entrecote.

2
Tips: Habanero är en av de starkaste chilis som finns. Var försiktig när du handskas med den! Gummihandskar kan vara en bra idé.


Kommentar:
+ tid för att dra.

Gabriella Villagran Backman vann i en tävling för matglada amatörer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top