Varmrökt Vätternsik på toast med äggröra

Du behöver 1 st varmrökt sik 500-600 gram 4 st ägg 4 msk kaffegrädde 1 krm salt svartpeppar från kvarn 4 skiva formfranska citron och...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st varmrökt sik 500-600 gram
  • 4 st ägg
  • 4 msk kaffegrädde
  • 1 krm salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 skiva formfranska
  • citron och gräslök

Gör så här

1
Rensa fisken fri från skinn och ben. Försök hålla filéerna så hela och fina som möjligt.

2
Vispa lätt samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten i stekpannan med lite smör och låt ägg­röran stelna på medelvärme under långsam omrörning med stekspade. Låt äggröran svalna något.

3
Kantskär brödskivorna och stek eller rosta dem. Fördela äggröran på skivorna, toppa med fisk och garnera med citronskiva och finskuren gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top