Du behöver
- ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
- 1 tsk salt
- Marinad:
- 1 dl olja
- 1 dl soja
- 1/2 dl pressad citron
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 1/2 tsk spiskummin
- 1 1/2 tsk koriander
- 1 1/2 tsk chilipulver
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
2
Skär revbensspjället i ribbor och tag bort benen. Skär det benfria köttet i jämnstora bitar och lägg det i plastpåsen. Häll marinaden över. Marinera i 1/2-1 dygn.
3
Trä upp köttbitarna på spett. Strö på salt. Grilla spetten i ugnen cirka 15 minuter. Vänd spjällen under grillningen.
4
Servera med klyftpotatis, nachips, tacosås och tomatsallad.
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i tillbehören vid ev. allergi