Mexikanska spjäll på spett

Du behöver ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll 1 tsk salt Marinad: 1 dl olja 1 dl soja 1/2 dl pressad citron 2-3 pressade vitlöksklyftor 1...


4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 dl olja
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl pressad citron
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk koriander
  • 1 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Blanda samman ingredienserna till marinaden i en plastpåse.

2
Skär revbensspjället i ribbor och tag bort benen. Skär det benfria köttet i jämnstora bitar och lägg det i plastpåsen. Häll marinaden över. Marinera i 1/2-1 dygn.

3
Trä upp köttbitarna på spett. Strö på salt. Grilla spetten i ugnen cirka 15 minuter. Vänd spjällen under grillningen.

4
Servera med klyftpotatis, nachips, tacosås och tomatsallad.


Kommentar:
Klicka på länkarna nedan för fler spjäll med exotisk touch!
Kontrollera försäkerhets skull innehållet i tillbehören vid ev. allergi

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top