Jordgubbar med vit choklad och mandelgrädde

Du behöver 100 g vit choklad 2–3 liter jordgubbar 5 dl vispgrädde 1 1/2 msk socker 4 tsk Dr Oetker bittermandelarom (andra fabrikat kan ge...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 2–3 liter jordgubbar
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk socker
  • 4 tsk Dr Oetker bittermandelarom (andra fabrikat kan ge mer smak)

Gör så här

Stoppa chokladen i frysen ett par timmar. Riv därefter grovt och låt stå framme i rumstemperatur. (Även grädden kan ligga 30 minuter i frysen före vispning så blir den pösigare och mer stabil.) Snoppa jordgubbarna. Blanda grädde, socker och mandelarom, och vispa upp. Strö över riven choklad, servera med jordgubbarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top