Räkor med tre såser

Du behöver 1.5 kg räkor med skal rostat bröd Rhode Island-sås 1.5 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0.5 dl chilisås 1 krm salt tabasco några...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg räkor med skal
  • rostat bröd

Rhode Island-sås

1.5 dl gräddfil
1 dl majonnäs
0.5 dl chilisås
1 krm salt
tabasco några stänk
röd paprika fint tärnad

Örtagårdssås

1.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
salt vitpeppar

Sauce verte

200 g spenat tinad, hackad
0.75 dl majonnäs
1.5 dl gräddfil
1 tsk senap
salt vitpeppar
2.5 msk hackat kryddgrönt

Gör så här

1
Rhode Island-sås Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och tabasco. Toppa med paprika.

2
Örtagårdssås Blanda gräddfilen med majonnäs och nästan allt kryddgrönt. Salta och peppra. Toppa med resten av det kryddgröna.

3
Sauce verte Blanda spenaten med majonnäs, gräddfil och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner det kryddgröna.

4
Lägg upp räkorna på ett berg av is och bjud ingredienserna till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top