Skagensnittar med pepparrot

Du behöver 300 g räkor färska, skalade (knappt 1 kg oskalade) 1 msk majonnäs 1 msk crème fraîche 1 msk dill finhackad 1 msk riven...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 300 g räkor färska, skalade (knappt 1 kg oskalade)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk dill finhackad
  • 1 msk riven pepparrot
  • 0.5 st citron väl tvättad
  • svartpeppar från kvarn
  • 10 st bruschettor naturella
  • 100 g löjrom

Gör så här

Om du måste använda räkor som varit frusna – lägg dem mellan hushållspapper och tryck försiktigt ur överflödig vätska. Blanda räkor, majonnäs, creme fraiche, dill, pepparrot, det finrivna yttersta skalet av citronen samt citronsaft. Smaka av med svartpeppar. Portionera ut på bruschettor eller smörstekta brödskivor. Toppa med löjrom.


Kommentar:
Passar fint till midsommarbuffén.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top