Stekt rödspätta och potatispytt

Du behöver 300–400 g rödspättafiléer 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar 2 msk smör 500–600 frysta potatistärningar 1 msk smör 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300–400 g rödspättafiléer
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 500–600 frysta potatistärningar
  • 1 msk smör
  • 2 dl tärnade inlagda rödbetor
  • 1 knippa salladslök
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl remouladsås
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk kapris
  • persiljeblad

Gör så här

1
Tina fiskfiléerna om du använder frysta. Torka av och vänd dem i saltat och pepprat mjöl. Stek dem i panna på medelvärme när pytten är färdig.

2
Tina potatisarna i mikron, stek dem därefter hastigt i fett i stekpanna, blanda ner rödbetor och skivad salladslök. Salta och peppra.

3
Rör ihop remouladsås med mat­yoghurt, smaka av med kaprislag. Klicka ovanpå fiskfiléerna och strö på kapris. Garnera med persilja.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 500
Fett 25 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top