Du behöver
- 300–400 g rödspättafiléer
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt, 1/2 tsk vitpeppar
- 2 msk smör
- 500–600 frysta potatistärningar
- 1 msk smör
- 2 dl tärnade inlagda rödbetor
- 1 knippa salladslök
- salt och svartpeppar
- 1/2 dl remouladsås
- 1 dl matyoghurt
- 2 msk kapris
- persiljeblad
Gör så här
1
Tina fiskfiléerna om du använder frysta. Torka av och vänd dem i saltat och pepprat mjöl. Stek dem i panna på medelvärme när pytten är färdig.
2
Tina potatisarna i mikron, stek dem därefter hastigt i fett i stekpanna, blanda ner rödbetor och skivad salladslök. Salta och peppra.
3
Rör ihop remouladsås med matyoghurt, smaka av med kaprislag. Klicka ovanpå fiskfiléerna och strö på kapris. Garnera med persilja.
Näringsvärde
Kcal 500
Fett 25 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 4 g