Du behöver
- 8 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 2–3 dl riven Västerbottensost
- 1 tsk salt
- malen svartpeppar
- smör till stekning
- Fyllning
- 2 burkar ansjovis
- 4–5 kalla, kokta potatisar, tärnade
- 2 ägg, hackade
- 2 msk hackad gräslök
- 1/2 dl creme fraiche
- malen svartpeppar
- gräslöksstrån till garnering
Gör så här
1
Knäck äggen i en bunke, slå ihop med grädde, ost, salt och peppar. Stek två omeletter i smör i en stekpanna, cirka 24 centimeter i diameter. Låt svalna på bakplåtspapper. Stansa ut små rundlar 3–4 centimeter med stansring eller litet glas.
2
Fyllning Låt ansjovisen rinna av ordentligt, hacka filéerna. Blanda alla ingredienser. Lägg en klick fyllning på varje omelett, lägg upp på fat. Garnera med gräslöksstrån. Både omeletter och röran går att göra dagen innan. Förvara bara väl täckt.