Bruschetta med valnötspesto

Du behöver 100 g valnötter 75 g Västerbottensost, riven 3 msk olivolja 4 skivor parmaskinka 8–10 bruschettor, naturella basilikablad till garnering Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 75 g Västerbottensost, riven
  • 3 msk olivolja
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8–10 bruschettor, naturella
  • basilikablad till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut valnötterna i en långpanna. Rosta

2
i ugn tills de fått mörkt chokladbrun färg, 5 minuter.

3
Mixa valnötter, ost och olivolja till finkornig konsistens. Tillsätt lite vatten om peston känns alltför trög eller smulig.

4
Lägg parmaskivor på en papprad plåt. Rosta i ugn 7 minuter. Låt svalna, bryt sönder i mindre bitar.

5
Bred peston på bruschettorna. Tryck fast skinkan och garnera med basilikan.


Kommentar:
8–10 stycken
Tid 20 minuter

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top