Krämig matjessill med rostad vitlök

Du behöver 5–6 vitlöksklyftor, oskalade 3 burkar matjessill i bitar (375 g) 1/2 dl strimlade, soltorkade tomater i olja 1/2 dl strimlade basilikablad 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 5–6 vitlöksklyftor, oskalade
  • 3 burkar matjessill i bitar (375 g)
  • 1/2 dl strimlade, soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl strimlade basilikablad
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • svartpeppar

Gör så här

1
Baka de oskalade vitlöksklyftorna

2
i en form i 175 graders ugn tills de blir mjuka, 15–17 minuter. Dra av skalet och pressa vitlöken i en skål.

3
Tillsätt väl avrunnen sill, tomat, basilika, creme fraiche, majonnäs och mycket svartpeppar. Vänd ihop, låt stå i kylen ett par timmar före servering. Kan göras dagen innan.


Kommentar:
8–10 bufféportioner
Tid 20 minuter

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top