Parmesanpanerad squash

Du behöver 2 st squash medelstora 3 st ägg 100 g Parmesan fint riven färsk 0.5 dl ströbröd 1 tsk timjan salt svartpeppar olivolja Grönsaker:...


0 portioner

Du behöver

  • 2 st squash medelstora
  • 3 st ägg
  • 100 g Parmesan fint riven färsk
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Grönsaker:

4 st tomater
1 st fänkål stor
4 st färska lökar eller 2 gula

Gör så här

1
Skär squash i centimetertjocka skivor. Vispa upp äggen på en tallrik.

2
Blanda samman ost, ströbröd och timjan på en annan tallrik. Vänd squashskivorna först i ägg och sedan i ostblandningen. Stek dem i varm olja, några minuter på varje sida, tills de fått fin färg och mjuknat. Krydda.

3
Skär tomater och fänkål i klyftor. Skala och klyfta löken. Fräs fänkål och lök några minuter i oljan tills de fått fin färg och mjuknat. Tillsätt tomaterna och låt dem bli genomvarma. Servera squashen på en bädd av couscous och grönsaker med tomatsåsen. Toppa med några matskedar tapenad.


Kommentar:
Den här rätten går faktiskt väldigt snabbt att laga, vilket man kanske inte tror när man ser receptet. Om man har bråttom går det lika bra med färdiggjord tomatsås. Det går också bra att byta ut squash mot aubergine.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top