Pasta med sardellsås serverad med parmesan

Du behöver 500 g spagetti 2 st vitlöksklyftor olivolja att steka i 1 st burk sardeller 8 st tomater 1 kruka färsk basilika 0.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spagetti
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 1 st burk sardeller
  • 8 st tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 dl saft av citron

Tillbehör:

parmesanost

Gör så här

1
1 Koka pastan enligt anvisningarna.

2
2 Pressa vitlök och fräs i olja i en stekpanna. Det går inte lika bra med smör eller margarin. Lägg i sardellerna och låt dem fräsa med. Mosa dem vartefter så att de smälter i pannan.

3
3 Skär tomaterna i bitar och hacka basilikan. Häll tomater och basilika i stekpannan och låt dem fräsa med. Tillsätt citronsaft och eventuellt ytterligare en skvätt olivolja.

4
4 Vänd tomatsåsen över den varma pastan, riv parmesanost över och servera genast!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top