Karréspett örtmarinerade

Du behöver 600 g fläskkarré 8 bambupinnar, blötlagda 2 vitlöksklyftor 1 kvist rosmarin 1 kvist timjan 2 dl olivolja 1/2 tsk salt citronpeppar eller örtsalt...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 8 bambupinnar, blötlagda
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • citronpeppar eller örtsalt

Gör så här

1
Skär karrén i bitar. Trä bitarna på spetten. Hacka vitlök och örter, blanda med olja och salt, marinera köttet i detta cirka 2 timmar. Ta upp spetten och låt oljan rinna av. Lägg aluminiumfolieremsor

2
(cirka 5 centimeter breda) på grillen och lägg spetten på remsorna. Grilla runt om tills de är genom­grillade och har fått fin färg. Krydda med citron­peppar eller örtsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top