Örtmozzarella på focacciabrödskivor

Du behöver 2 mozzarellaostar (à 125 g) 2 msk kapris 4 ansjovisfiléer rivet skal av 1 citron 1/2 chilifrukt 2 msk finstrimlade basilikablad 2 msk...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 2 msk kapris
  • 4 ansjovisfiléer
  • rivet skal av 1 citron
  • 1/2 chilifrukt
  • 2 msk finstrimlade basilikablad
  • 2 msk finstrimlade myntablad
  • 2 msk olivolja
  • focacciabröd eller baguette

Gör så här

1
Skär mozzarellaostarna i halvcentimetertjocka skivor. Lägg dem på en skärbräda.

2
Hacka kapris och ansjovis, blanda med citronskal, tunt skivad chili, basilika och mynta. Klappa örtsmeten på båda sidor av ostskivorna. Lägg osten på brödskivor och droppa på olja. Servera genast som förrätt eller drinktilltugg.


Kommentar:
Passar med ett rejält frisk och örtigt, lite kryddigt rött vin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top