Du behöver
- Jalapenodressing:
- 1/2 dl honung
- 1/2 dl dijonsenap
- 1 1/2 msk äppelcidervinäger
- 1 dl neutral olja, till exempel raps
- 1/2 dl olivolja
- 2 jalapeno, färsk grön chili
- 5 droppar grön tabasco
- svartpeppar
- Sallad:
- 400 g blandad sallad
- 1 ask cocktailtomater
- 5 cm av en purjolök
- 3 päron
- 1 knippe rädisor
- 100 g valnötter
Gör så här
1
Vispa ihop honung, dijonsenap och äppelcidervinäger, gärna med elvisp. Droppa i olja, lite taget. Kärna ur chilin, hacka den fint och blanda i dressingen. Smaksätt med grön tabasco och svartpeppar. Tillsätt eventuellt några droppar vatten för att få dressingen lite tunnare.
2
Skölj salladen och riv den i bitar och lägg i en salladsskål. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg ner dem i salladen. Skölj och strimla purjolöken, skala och skär päronen i klyftor, skiva rädisorna. Blanda alla ingredienser och strö över valnötterna. Droppa över dressing precis före servering eller servera dressingen i en skål vid sidan. Det är bra om päronen blandas
3
i så sent som möjligt så att de
4
håller färgen.