BBQ-sås på klassiskt vis

Du behöver 1 liten lök, skalad och hackad 3 vitlöksklyftor, finhackade 1 röd chili, urkärnad och finhackad 2 msk farinsocker 2 msk olivolja 1/2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 liten lök, skalad och hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl mörk soja
  • 1/2 dl ketchup
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl chilisås

Gör så här

Fräs lök, vitlök, chili och socker i olja i en stekpanna. Koka upp med soja, ketchup och vitlök, sjud ett par minuter. Ta av från plattan, häll i chilisås, smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Passar fint till nötkött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top