Hallonsviss med maränger

Du behöver 1 liter hallon 3 dl vispgrädde 1 msk strösocker 3/4 påse (ca 25 st.) maränger 2 msk kokoschips eller kokosflingor citronmeliss Gör så...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liter hallon
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 3/4 påse (ca 25 st.) maränger
  • 2 msk kokoschips eller kokosflingor
  • citronmeliss

Gör så här

1
Kläm sönder hälften av hallonen till ett grovt mos, spara övriga bär hela. Vispa grädden med socker till fast skum. Vänd ner hallonmoset i slingor, rör inte för mycket, tillsammans med hälften av marängerna.

2
Klicka upp grädden på ett fat, sätt dit resten av marängerna, strö på koks och hela hallon. Garnera med citronmelissblad. Servera omedelbart.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top