Du behöver
- 2 vitlöksklyftor
- 1 zucchini
- olivolja
- 10 ägg
- 1 tsk salt
- 150 g grekisk fetaost
- 1 kruka dill
- nymalen svartpeppar
- Tillbehör: cocktailtomater
Gör så här
1
Riv vitlöken fint och zucchinin grovt. Pressa ur överflödig vätska ur rivet.
2
Hetta upp rejält med olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlök och zucchini tills rivet fått lite färg.
3
Vispa upp ägg, salt, smulad feta, finhackad dill och massor med svartpeppar.
4
Sänk värmen och häll äggsmeten över zucchinifräset. Ta en träsked och skyffla försiktigt in de stelnade omelettkanterna mot mitten. Lägg på ett lock och stek klart på låg värme, knappt 10 minuter. Servera med delade cocktailtomater.
Näringsvärde
Kcal 511
Fett 41 g
Kolhydrater 7 g
Fibrer 2 g