Frittata med feta och zucchini

Du behöver 2 vitlöksklyftor 1 zucchini olivolja 10 ägg 1 tsk salt 150 g grekisk fetaost 1 kruka dill nymalen svartpeppar Tillbehör: cocktailtomater Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • olivolja
  • 10 ägg
  • 1 tsk salt
  • 150 g grekisk fetaost
  • 1 kruka dill
  • nymalen svartpeppar
  • Tillbehör: cocktailtomater

Gör så här

1
Riv vitlöken fint och zucchinin grovt. Pressa ur överflödig vätska ur rivet.

2
Hetta upp rejält med olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlök och zucchini tills rivet fått lite färg.

3
Vispa upp ägg, salt, smulad feta, finhackad dill och massor med svartpeppar.

4
Sänk värmen och häll äggsmeten över zucchinifräset. Ta en träsked och skyffla försiktigt in de stelnade omelettkanterna mot mitten. Lägg på ett lock och stek klart på låg värme, knappt 10 minuter. Servera med delade cocktailtomater.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 511
Fett 41 g
Kolhydrater 7 g
Fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top