Läsar-recept

Irénes kinagryta med bambuskott och böngroddar

Du behöver 400 g fläskkarré strimlad 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 1 st burk champinjoner (300 g) skivade 1 st burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskkarré strimlad
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st burk champinjoner (300 g) skivade
  • 1 st burk bambuskott (227 g)
  • 1 st burk böngroddar (280 g)
  • rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk curry
  • 2 msk kinesisk soja
  • svartpeppar salt

Gör så här

1
Bryn alla ingredienser var för sig och blanda dem sedan i en gryta. Smaka av med kryddor, soja och salt.

2
Hetta upp och låt småputtra tills köttet är genomstekt. Smaka av ytterligare om så behövs.

3
Ris, gärna råris, som smaksätts med soja och så ett frasigt vitlöksbröd är perfekta tillbehör till kinagrytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top