Libanesisk couscous med merguez

Du behöver 1 st rödlök 2 dl couscous gärna storkornig Moghrabie 4 st merguez eller annan välkryddad lammkorv 10 st körsbärstomater 1 st gurka 75...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 2 dl couscous gärna storkornig Moghrabie
  • 4 st merguez eller annan välkryddad lammkorv
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 st gurka
  • 75 g sockerärter
  • 1 kruka mynta
  • 1 st bladpersilja (kan uteslutas)
  • 1 st citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl oliver med kärna

Gör så här

1
Skala och skiva rödlöken nålfint. Lägg i skål med kallt vatten (mildrar den fräna löksmaken).

2
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.

3
Stek korvarna i lite olja. Låt tomaterna steka med.

4
Stava gurkan. Strimla sockerärterna. Plocka bladen av myntan och persiljan. Pressa citronen och blanda ihop med olivolja, en nypa salt och en nypa socker.

5
Ta upp löken ur vattenblad och skaka av. Blanda med couscous, dressing, tomater, grönsaker, örter och oliver. Servera med korvarna.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 602
Fett 26 g
Kolhydrater 68 g
Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top