Du behöver
- 1 st rödlök
- 2 dl couscous gärna storkornig Moghrabie
- 4 st merguez eller annan välkryddad lammkorv
- 10 st körsbärstomater
- 1 st gurka
- 75 g sockerärter
- 1 kruka mynta
- 1 st bladpersilja (kan uteslutas)
- 1 st citron
- 0.5 dl olivolja
- 1 dl oliver med kärna
Gör så här
1
Skala och skiva rödlöken nålfint. Lägg i skål med kallt vatten (mildrar den fräna löksmaken).
2
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
3
Stek korvarna i lite olja. Låt tomaterna steka med.
4
Stava gurkan. Strimla sockerärterna. Plocka bladen av myntan och persiljan. Pressa citronen och blanda ihop med olivolja, en nypa salt och en nypa socker.
5
Ta upp löken ur vattenblad och skaka av. Blanda med couscous, dressing, tomater, grönsaker, örter och oliver. Servera med korvarna.
Näringsvärde
Kcal 602
Fett 26 g
Kolhydrater 68 g
Fibrer 9 g