Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 1/2 dl vatten
- 3/4 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- (1 äggula)
- 500 g fläskfärs
- 1 msk smör eller olja
- 6 skivor pancetta eller bacon
- 1 liter jordgubbar
- 8 kalla kokta färskpotatisar, skivade
- 2 mogna avokador
- 4 nävar babyspenat
- 2 dl matyoghurt
- ca 3 msk sötstark senap
Gör så här
Blanda ströbröd, vatten, salt, peppar och vitlök. Låt svälla 10 minuter. Blanda i ägg och färs. Forma ovala snöbollsstora färsbullar, bryn i stekpanna. Sänk till låg värme, lägg på lock och stek 5 minuter. Lägg pancettan på tallrik, täck med kökspapper och mikra 1 ? minut. Låt svalna på pappret. Skiva gubbar och potatis, lägg i salladsskål. Skeda ner fruktköttet från avokadon samt spenat. Smula i pancettan och blanda salladssås av yoghurt, senap, ? tesked salt och kryddmått peppar att servera till.