Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • (1 äggula)
  • 500 g fläskfärs
  • 1 msk smör eller olja
  • 6 skivor pancetta eller bacon
  • 1 liter jordgubbar
  • 8 kalla kokta färskpotatisar, skivade
  • 2 mogna avokador
  • 4 nävar babyspenat
  • 2 dl matyoghurt
  • ca 3 msk sötstark senap

Gör så här

Blanda ströbröd, vatten, salt, peppar och vitlök. Låt svälla 10 minuter. Blanda i ägg och färs. Forma ovala snöbollsstora färsbullar, bryn i stekpanna. Sänk till låg värme, lägg på lock och stek 5 minuter. Lägg pancettan på tallrik, täck med kökspapper och mikra 1 ? minut. Låt svalna på pappret. Skiva gubbar och potatis, lägg i salladsskål. Skeda ner fruktköttet från avokadon samt spenat. Smula i pancettan och blanda salladssås av yoghurt, senap, ? tesked salt och kryddmått peppar att servera till.