Du behöver
Pizzabotten:
0.5 pkt jäst (25 g)
1.5 dl Ljummet vatten
2 msk olivolja
0.5 tsk salt
vetemjöl ca 4 dl
Fyllning:
1 st squash (ca 400 g)
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
pepparmix
1 msk pressad citronsaft
375 g varmrökt lax
1 pkt mozzarellaost (ca 125 g)
tomatsås (t ex pastasås Napoli från Findus)
175 g räkor heta
3.5 st basilika kvistar färsk
1 dl pizzaost riven
10 st kvisttomat små
olivolja
Tips:
Bottnarna kan bakas i förväg och gräddas nästan klara, beräkna då 5-6 minuter mitt i ugnen. Styckfrys dem sedan, med plastfolie mellan varje, så är de lätta att ta fram ur frysen.
De heta räkorna är färdigköpta från butikens delikatessavdelning. Väljer du att göra räkorna själv, vilket förstås blir betydligt billigare, gör du så här: Blanda några matskedar olivolja med lite tomatpuré, pressad vitlök och het sambal oelek efter tycke och smak. Lägg i skalade räkor, blanda om och låt stå kallt någon timme.