Kyckling i mole med guacamole

Du behöver 4 kycklingfiléer kycklingbuljong Molesås: ca 1/2 burk (à 235 g) Mole rojo (en pasta, en färdig chokladblandning, för recept se “passar till”) 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • kycklingbuljong
  • Molesås:
  • ca 1/2 burk (à 235 g) Mole rojo (en pasta, en färdig chokladblandning, för recept se “passar till”)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk hel anis
  • 1 tsk mald koriander
  • Guacamole:
  • 3 mogna avokador, som mosas
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tomat, grovt hackad
  • 1 msk färsk koriander
  • lite jalapeño, fint strimlad
  • saft från 1/2 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • Garnering:
  • 1 papaya
  • 1 liten paprika
  • 3-4 dl majskorn
  • 2 dl pimentofyllda oliver
  • rosésallad
  • 4 stekta bananer, nachos

Gör så här

1
Koka kycklingfiléerna i buljongen. De är klara efter cirka 15 minuter. Känn med sticka. Rör ut molepastan med lite av kycklingbuljongen till en sås. Smaka av med övriga ingredienser. Blanda ingredienserna till guacamolen.

2
Servera kycklingen i såsen tillsammans med övriga tillbehör.


Kommentar:
Mexiko har allt säger de som varit där. Man blir förälskad, förlorad och förledd. Kan det vara majsen, chokladen eller chilin? Eller kanske musiken, klimatet eller människorna?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top