Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- kycklingbuljong
- Molesås:
- ca 1/2 burk (à 235 g) Mole rojo (en pasta, en färdig chokladblandning, för recept se “passar till”)
- 1 dl strösocker
- 1 tsk hel anis
- 1 tsk mald koriander
- Guacamole:
- 3 mogna avokador, som mosas
- 1 gul lök, finhackad
- 1 tomat, grovt hackad
- 1 msk färsk koriander
- lite jalapeño, fint strimlad
- saft från 1/2 citron
- salt
- vitpeppar
- Garnering:
- 1 papaya
- 1 liten paprika
- 3-4 dl majskorn
- 2 dl pimentofyllda oliver
- rosésallad
- 4 stekta bananer, nachos
Gör så här
1
Koka kycklingfiléerna i buljongen. De är klara efter cirka 15 minuter. Känn med sticka. Rör ut molepastan med lite av kycklingbuljongen till en sås. Smaka av med övriga ingredienser. Blanda ingredienserna till guacamolen.
2
Servera kycklingen i såsen tillsammans med övriga tillbehör.
Mexiko har allt säger de som varit där. Man blir förälskad, förlorad och förledd. Kan det vara majsen, chokladen eller chilin? Eller kanske musiken, klimatet eller människorna?